Inspirerende kamado barbecue gerechten uit diverse keukens

Inspirerende kamado barbecue gerechten uit diverse keukens

Een kamado barbecue is een keramische barbecue en maakt gebruik van een eeuwenoude kooktechniek. Deze bijzondere barbecue geeft een unieke smaak aan gerechten en is zeer geschikt voor het garen van diverse soorten gerechten. Het hoofddoel van deze blog is om je te inspireren met heerlijke gerechten uit verschillende keukens die uitstekend te bereiden zijn op een kamado barbecue. Laten we eens een kijkje nemen naar al het lekkers dat je kunt bereiden!

Amerikaanse keuken

Low and slow bereiden van vlees

  1. Pulled pork: Een klassieker uit de Amerikaanse barbecuewereld. Het vlees wordt langzaam gegaard op een lage temperatuur, waardoor het heerlijk mals wordt en gemakkelijk uit elkaar getrokken kan worden.

  2. Beef brisket: Een ander populair low and slow gerecht is beef brisket. Het vlees wordt langzaam gegaard en krijgt door de kamado barbecue een heerlijke rokerige smaak.

  3. Ribs: Spareribs mogen natuurlijk niet ontbreken in dit rijtje. Op de kamado barbecue kun je ze perfect garen en voorzien van een heerlijke glazuurlaag.

Burgers en hotdogs

Een goede, sappige hamburger of hotdog mag niet ontbreken op een barbecue. De kamado barbecue kan jouw burger of hotdog naar een hoger niveau tillen door de unieke smaak en sappigheid die het kan toevoegen aan deze klassiekers.

Grilled chicken wings

Wie houdt er nou niet van krokante, sappige kippenvleugels? Op de kamado barbecue worden ze perfect gegrild, met een heerlijke rokerige smaak.

Mac and cheese

Wist je dat je heerlijke macaroni and cheese kan bereiden op een kamado barbecue? Dit populaire Amerikaanse gerecht is een perfecte bijgerecht, helemaal met die unieke rokerige smaak van de kamado.

Mediterrane keuken

Griekse souvlaki en gyros

Griekse souvlaki is een combinatie van gegrild vlees op spiesen, terwijl gyros vaak van een verticale grill afkomt. Beide gerechten zijn heerlijk op een kamado te bereiden, met een smakelijke knapperige korst.

Turkse kebab

Kebab, oorspronkelijk uit het Midden-Oosten, is een populair gerecht in de Mediterrane keuken. De kamado barbecue is perfect voor het grillen van smakelijke stukjes vlees voor kebab.

Spaanse paella

Een traditioneel Spaanse gerecht, paella is een heerlijk éénpansgerecht met rijst, groenten, vlees, vis en zeevruchten. Met een kamado barbecue kan je een speciale rokerige smaak toevoegen aan je paella.

Gegrilde groenten en halloumi

Perfect voor vegetariërs (of groente liefhebbers), het grillen van groenten en halloumi op een kamado geeft ze een fantastische rokerige smaak en een geweldige textuur.

Marokkaanse lamstajine

Lamstajine is een heerlijk Marokkaans stoofpot met lamsvlees en smaakvolle kruiden en groenten. Deze kan je eenvoudig in een gietijzeren pot op de kamado bereiden voor een rokerige smaak.

Italiaanse pizza

Pizza's worden in een kamado barbecue perfect gebakken en krijgen een heerlijke houtskool gerookte smaak. Pizzasteen erbij en baksessie maar!

Aziatische keuken

Yakitori (Japanse gegrilde kipspiesen)

Yakitori is een populair Japans gerecht bestaande uit gegrilde kipspiesen. Een kamado barbecue geeft yakitori die perfecte houtskool smaak waardoor deze spiesen nog lekkerder worden.

Bulgogi (Koreaanse gegrild rundvlees)

Bulgogi is Koreaans gegrild rundvlees dat gemarineerd is met heerlijke smaakjes als sojasaus, knoflook en suiker. De kamado maakt het rundvlees sappig en geeft het een rokerige smaak.

Tandoori chicken (Indiase gekruide kip)

Tandoori chicken is een Indias gerecht waarbij gekruide kip wordt gegrild. Op de kamado krijg je die authentieke smaak die je krijgt in een tandoor oven.

Saté (Indonesische vleesspiesen)

Saté, één van de meest populaire Indonesische gerechten, is perfect te bereiden op een kamado. De vleesspiesen worden heerlijk mals en krijgen een rokerige smaak door de barbecue.

Gegrilde Thaise garnalen met citroengras

Thaise garnalen met citroengras krijgen een geweldige smaak door ze te bereiden op een kamado barbecue. De garnalen worden sappig en lekker rokerig.

Latijns-Amerikaanse keuken

Argentijnse steak

Een heerlijke, sappige steak is onmisbaar in de Argentijnse keuken. In combinatie met de kamado barbecue krijg je een perfect gegrilde steak.

Braziliaanse picanha

Picanha is één van de meest bekende Braziliaanse vlees gerechten en bestaat uit een stevig stuk vlees met een rand vet die heerlijk smelt tijdens het grillen. Op de kamado krijgt het gerecht een fantastische rooksmaak.

Mexicaanse fajitas

Fajitas zijn een veelzijdig gerecht dat bestaat uit gegrild vlees, groenten en tortilla's. Met de kamado barbecue krijgen fajitas een fantastische houtskool smaak.

Gegrilde vis in bananenblad

Een heerlijke visgerecht uit Latijns-Amerika waarbij vis wordt gegrild in een bananenblad. Dit geeft een heerlijk zachte textuur en houdt de smaak en sappen goed vast, zeker in combinatie met de kamado.

Peruaanse anticuchos

Anticuchos zijn Peruaanse spiesen van (vaak) rundvleeshart. Voor wie dit durft te proberen, geven de kamado barbecue deze spiesen een verleidelijke rokerige smaak.

Vegetarische en veganistische opties

Gegrilde portobello's met kruidige marinade

Een heerlijk vegetarisch gerecht op de kamado zijn gegrilde portobello's met een kruidige marinade. De kamado geeft ze die diepgaande rokerige smaak die vleeseters vaak missen.

Veggieburgers en groenteburgers

Voor een smakelijk alternatief op de traditionele burger, probeer eens een veggie- of groenteburger op de kamado. Deze krijgen een geweldige rokerige smaak die je niet van een gewone burger krijgt.

Gegrilde aubergines met Midden-Oosterse kruiden

Een gegrilde aubergine met Midden-Oosterse kruiden is een heerlijk veganistisch gerechtje dat verrukkelijk wordt bereid op de kamado.

Gegrilde tofu en tempeh

Tofu en tempeh zijn uitstekende opties voor vegetariërs en veganisten. Maak

Klaar om een keuze te maken?
Bekijk dan nu alle kamado barbecues.

© 2024 Beste Kamado Barbecue, onderdeel van mshops.
Bekijk ook onze andere producten