Een kamado barbecue is een keramische barbecue en maakt gebruik van een eeuwenoude kooktechniek. Deze bijzondere barbecue geeft een unieke smaak aan gerechten en is zeer geschikt voor het garen van diverse soorten gerechten. Het hoofddoel van deze blog is om je te inspireren met heerlijke gerechten uit verschillende keukens die uitstekend te bereiden zijn op een kamado barbecue. Laten we eens een kijkje nemen naar al het lekkers dat je kunt bereiden!
Pulled pork: Een klassieker uit de Amerikaanse barbecuewereld. Het vlees wordt langzaam gegaard op een lage temperatuur, waardoor het heerlijk mals wordt en gemakkelijk uit elkaar getrokken kan worden.
Beef brisket: Een ander populair low and slow gerecht is beef brisket. Het vlees wordt langzaam gegaard en krijgt door de kamado barbecue een heerlijke rokerige smaak.
Ribs: Spareribs mogen natuurlijk niet ontbreken in dit rijtje. Op de kamado barbecue kun je ze perfect garen en voorzien van een heerlijke glazuurlaag.
Een goede, sappige hamburger of hotdog mag niet ontbreken op een barbecue. De kamado barbecue kan jouw burger of hotdog naar een hoger niveau tillen door de unieke smaak en sappigheid die het kan toevoegen aan deze klassiekers.
Wie houdt er nou niet van krokante, sappige kippenvleugels? Op de kamado barbecue worden ze perfect gegrild, met een heerlijke rokerige smaak.
Wist je dat je heerlijke macaroni and cheese kan bereiden op een kamado barbecue? Dit populaire Amerikaanse gerecht is een perfecte bijgerecht, helemaal met die unieke rokerige smaak van de kamado.
Griekse souvlaki is een combinatie van gegrild vlees op spiesen, terwijl gyros vaak van een verticale grill afkomt. Beide gerechten zijn heerlijk op een kamado te bereiden, met een smakelijke knapperige korst.
Kebab, oorspronkelijk uit het Midden-Oosten, is een populair gerecht in de Mediterrane keuken. De kamado barbecue is perfect voor het grillen van smakelijke stukjes vlees voor kebab.
Een traditioneel Spaanse gerecht, paella is een heerlijk éénpansgerecht met rijst, groenten, vlees, vis en zeevruchten. Met een kamado barbecue kan je een speciale rokerige smaak toevoegen aan je paella.
Perfect voor vegetariërs (of groente liefhebbers), het grillen van groenten en halloumi op een kamado geeft ze een fantastische rokerige smaak en een geweldige textuur.
Lamstajine is een heerlijk Marokkaans stoofpot met lamsvlees en smaakvolle kruiden en groenten. Deze kan je eenvoudig in een gietijzeren pot op de kamado bereiden voor een rokerige smaak.
Pizza's worden in een kamado barbecue perfect gebakken en krijgen een heerlijke houtskool gerookte smaak. Pizzasteen erbij en baksessie maar!
Yakitori is een populair Japans gerecht bestaande uit gegrilde kipspiesen. Een kamado barbecue geeft yakitori die perfecte houtskool smaak waardoor deze spiesen nog lekkerder worden.
Bulgogi is Koreaans gegrild rundvlees dat gemarineerd is met heerlijke smaakjes als sojasaus, knoflook en suiker. De kamado maakt het rundvlees sappig en geeft het een rokerige smaak.
Tandoori chicken is een Indias gerecht waarbij gekruide kip wordt gegrild. Op de kamado krijg je die authentieke smaak die je krijgt in een tandoor oven.
Saté, één van de meest populaire Indonesische gerechten, is perfect te bereiden op een kamado. De vleesspiesen worden heerlijk mals en krijgen een rokerige smaak door de barbecue.
Thaise garnalen met citroengras krijgen een geweldige smaak door ze te bereiden op een kamado barbecue. De garnalen worden sappig en lekker rokerig.
Een heerlijke, sappige steak is onmisbaar in de Argentijnse keuken. In combinatie met de kamado barbecue krijg je een perfect gegrilde steak.
Picanha is één van de meest bekende Braziliaanse vlees gerechten en bestaat uit een stevig stuk vlees met een rand vet die heerlijk smelt tijdens het grillen. Op de kamado krijgt het gerecht een fantastische rooksmaak.
Fajitas zijn een veelzijdig gerecht dat bestaat uit gegrild vlees, groenten en tortilla's. Met de kamado barbecue krijgen fajitas een fantastische houtskool smaak.
Een heerlijke visgerecht uit Latijns-Amerika waarbij vis wordt gegrild in een bananenblad. Dit geeft een heerlijk zachte textuur en houdt de smaak en sappen goed vast, zeker in combinatie met de kamado.
Anticuchos zijn Peruaanse spiesen van (vaak) rundvleeshart. Voor wie dit durft te proberen, geven de kamado barbecue deze spiesen een verleidelijke rokerige smaak.
Een heerlijk vegetarisch gerecht op de kamado zijn gegrilde portobello's met een kruidige marinade. De kamado geeft ze die diepgaande rokerige smaak die vleeseters vaak missen.
Voor een smakelijk alternatief op de traditionele burger, probeer eens een veggie- of groenteburger op de kamado. Deze krijgen een geweldige rokerige smaak die je niet van een gewone burger krijgt.
Een gegrilde aubergine met Midden-Oosterse kruiden is een heerlijk veganistisch gerechtje dat verrukkelijk wordt bereid op de kamado.
Tofu en tempeh zijn uitstekende opties voor vegetariërs en veganisten. Maak
© 2024 Beste Kamado Barbecue, onderdeel van mshops.
Bekijk ook
onze
andere
producten