Zelf pizza op je kamado barbecue bakken: een stappenplan

Zelf pizza op je kamado barbecue bakken: een stappenplan

Heb je ooit gehoord van pizza's die zijn gebakken op een kamado barbecue? Als je een fan bent van de authentieke smaken uit een traditionele houtgestookte oven, dan zal je zeker genieten van de unieke pizza-ervaring die je krijgt met een kamado barbecue. In deze blog lees je een stappenplan voor het bakken van de perfecte pizza op een kamado barbecue. Laten we beginnen!

Inleiding

Pizza bakken op een kamado barbecue is de afgelopen jaren steeds populairder geworden. De voordelen van het bakken van pizza op een kamado barbecue zijn talrijk. Denk hierbij aan het behouden van de authentieke smaak van houtgestookte pizza's en de mogelijkheid om extreem hoge temperaturen te bereiken, waardoor je die lekkere knapperige korst krijgt die iedereen zo heerlijk vindt.

Dit stappenplan helpt je om op een eenvoudige manier zelf pizza te bakken op je kamado barbecue:

  1. Voorbereiden van de kamado barbecue
  2. Pizza deeg maken en voorbereiden
  3. Pizza beleggen
  4. Pizza bakken op de kamado barbecue
  5. Pizza serveren en genieten

Laten we nu deze stappen nader bekijken.

Stap 1: Voorbereiden van de kamado barbecue

Een goede voorbereiding is essentieel om de perfecte pizza te bakken op je kamado barbecue. Begin met het aansteken van de barbecue en zorg ervoor dat deze goed op temperatuur komt door gebruik te maken van aanmaakblokjes en houtskool. Zorg ervoor dat je voldoende houtskool gebruikt, zodat de barbecue gedurende het gehele bakproces op temperatuur blijft.

Een belangrijk hulpmiddel voor het bakken van pizza op je kamado barbecue is een pizzasteen. Deze zorgt ervoor dat de warmte gelijkmatig wordt verdeeld en voorkomt verbrande bodems. Plaats de pizzasteen in de barbecue terwijl deze opwarmt, zodat de steen op temperatuur komt.

Stap 2: Pizza deeg maken en voorbereiden

Het maken van goed pizzadeeg is van groot belang voor een smakelijke pizza. Je hebt de volgende basisingrediënten en benodigdheden nodig om pizzadeeg te maken:

  • Bloem
  • Gist
  • Zout
  • Olijfolie
  • Water
  • Een mengkom
  • Een deegroller

Laat de gist rijzen door deze in warm water op te lossen en even te laten staan. Meng ondertussen de bloem en het zout in een mengkom en maak een kuiltje in het midden. Voeg de opgeloste gist, het water en de olijfolie toe aan het kuiltje. Meng nu de ingrediënten voorzichtig met een vork totdat een grof deeg ontstaat en kneed dit vervolgens met de hand tot een soepel deeg.

Laat het pizzadeeg een paar uur rijzen onder een vochtige doek, zodat het in volume verdubbelt. Rol het deeg vervolgens uit tot een mooie, dunne bodem. Gebruik een beetje bloem om ervoor te zorgen dat het deeg niet aan de deegroller blijft plakken.

Stap 3: Pizza beleggen

Nu je het deeg hebt gemaakt, is het tijd om de pizza te beleggen. Wees creatief met de toppings! Experimenteer met verschillende smaken en ingrediënten om jouw perfecte pizza te ontdekken, of het nu een klassieke Margherita is of een gewaagde combinatie van bijzondere ingrediënten.

Zorg ervoor dat de toppings gelijkmatig over de pizza zijn verdeeld, zodat de pizza gelijkmatig kan garen. Het is belangrijk om niet te veel ingrediënten te gebruiken, want dan bakt de bodem niet lekker krokant en goed door.

Stap 4: Pizza bakken op de kamado barbecue

Leg de pizza op een pizzasnijder of spatel om deze gemakkelijk op de pizzasteen in de barbecue te schuiven. Het bakproces en de tijd die nodig is om de pizza te bakken, hangen af van de temperatuur van de barbecue en de dikte van het pizzadeeg.

Houd de pizza goed in de gaten tijdens het bakken en draai of verplaats de pizza indien nodig, zodat alle delen gelijkmatig garen.

Stap 5: Pizza serveren en genieten

Gebruik een pizzasnijder of een mes om de pizza in punten te snijden en serveer onmiddellijk. Geniet van de krokante bodem en de perfect gebakken toppings. Maak je pizza-ervaring compleet met heerlijke bijgerechten en salades.

Conclusie

Het bakken van pizza op een kamado barbecue vergt wat oefening, maar met dit stappenplan en wat doorzettingsvermogen, kan iedereen de perfecte pizza maken. Het belangrijkste is om te genieten van het proces en de unieke smaak van de zelfgebakken pizza op je kamado barbecue. En wie weet, wordt het bakken van pizza op je kamado barbecue wel jouw nieuwe favoriete manier om pizza te bereiden!

Klaar om een keuze te maken?
Bekijk dan nu alle kamado barbecues.

© 2024 Beste Kamado Barbecue, onderdeel van mshops.
Bekijk ook onze andere producten