Big Green Egg Large review

Beoordeling: (4.5/5)

De Big Green Egg Large: Een multifunctionele kamado barbecue

De Big Green Egg Large is een van de grootste kamado barbecues van het merk Big Green Egg. Een kamado barbecue is een keramische barbecue waar je de lekkerste gerechten in kunt maken. Bij de Big Green Egg Large is kwaliteit en smaak het allerbelangrijkste. Het materiaal van de Big Green Egg Large zorgt voor een optimale luchtverdeling die nodig is om je eten zo goed mogelijk te kunnen bereiden. Hierdoor is het eten perfect gegaard en trekt de originele smaak van houtskool heerlijk in de gerechten. Met deze Big Green Egg Large kun je als een ware chef heerlijk koken voor je familie en vrienden. Deze keramische barbecue heeft een zeer stevig onderstel waarbij je twee handige zijplanken hebt waar je bijvoorbeeld je ingrediënten op kunt plaatsen.

De belangrijkste kenmerken

Goed om rekening mee te houden voordat je een aankoop doet.

Type barbecue Houtskool Kamado barbecue
Diameter kookoppervlak 46 cm
Materiaal Keramiek
Met wielen Ja
Met zijtafel Ja
Verwijderbare aslade Nee
Met temperatuurmeter Ja

Wat vinden we goed aan de Big Green Egg Large

Big Green Egg - Large - Grilloppervlak Ø 46 cm - Met onderstel - Groen

Het is mogelijk om voor 8 personen te koken doordat het kookoppervlak van de Big Green Egg Large zo groot is. Ook is het hierdoor mogelijk verschillende ingrediënten tegelijk te bereiden. 
 
Doordat de kamado van zulk topkwaliteit materiaal gemaakt is, kan deze tegen zeer hoge temperaturen. Hierdoor kun je met de kamado verschillende kooktechnieken toepassen. Het is onder andere mogelijk om te grillen, roken, stomen en bijvoorbeeld bakken.  
 
Wanneer je je Big Green Egg Large registreert bij het bedrijf, heb je levenslange garantie op de keramische onderdelen van je kamado barbecue.
 
Het onderstel is zeer stevig. Hierdoor staat de Big Green Egg Large erg stabiel en hoef je niet bang te zijn dat deze snel omkiept. 
 
De houten zijplankjes zijn erg handig om je ingrediënten en barbecue gereedschap op te leggen.
 
De Big Green Egg Large is zeer eenvoudig te gebruiken. Bij de eerste keer zul je de handleiding er even bij moeten pakken, maar daarna wijst het zich vanzelf.
 
Dankzij de thermometer kun je steeds in de gaten houden of de kamado de juist temperatuur heeft. Zo kun je alle ingrediënten perfect garen en heerlijke gerechten met de Big Green Egg Large op tafel zetten. 
 
Je krijgt het onderstel met zijplankjes erbij en ook zit er een handige hoes bij. Zo kun je je Big Green Egg Large in optimale conditie houden het hele jaar door. 


Bekijk nu de laatste prijzen en gebruikersreviews

Wat vinden we minder goed

Big Green Egg - Large - Grilloppervlak Ø 46 cm - Met onderstel - Groen
Met €1910,- is dit wel een ontzettend dure barbecue. Je krijgt er natuurlijk wel een product van topkwaliteit voor terug, maar de Big Green Egg Large is wel een barbecue die niet voor iedereen te betalen is.
 
Het monteren van de Big Green Egg Large is niet echt eenvoudig. Hiervoor moet je wel de handleiding goed doorlezen. Daarnaast is het misschien slim om online wat video’s te kijken hoe je de barbecue in elkaar moet zetten. 
 
Met 80 kg is dit wel een ontzettend zware barbecue. Deze verplaats je dus niet zomaar even en moet je een goede vaste plek voor vinden. 

Voor- en nadelen

Voordelen
 • Groot kookoppervlakte
 • Uniek keramiek materiaal
 • Perfecte temperatuurregeling en luchtcirculatie
 • Eenvoudig te gebruiken
 • Levenslange garantie op keramische onderdelen
 • Stevig onderstel
 • Handige zijplankjes
 • Verschillende manieren van koken
Nadelen
 • Zeer prijzige barbecue
 • Hele zware barbecue
 • Monteren is een behoorlijke klus

Advies voor kopers

In de zomers is het fijn om te kunnen barbecueën en genieten van heerlijk eten met vrienden of familie. Het is dan wel belangrijk dat je een goede barbecue hebt waar je meer dan genoeg vlees op kwijt kunt. Ieder heeft ook een eigen voorkeur. Sommigen vinden vlees van een gasbarbecue of elektrische barbecue lekkerder dan van een kolenbarbecue en anderen zweren weer bij vlees dat op houtskool bereid is. Voor je een barbecue aanschaft, is het verstandig om hierover na te denken. Wanneer jouw voorkeur uitgaat naar houtskool, dan is de Big Green Egg Large wel de perfecte keuze voor jou. Dankzij de technieken die toegepast zijn op deze kamado barbecue kun je grillen, roken, stomen, bakken en ook de barbecue als slowcooker gebruiken.

Conclusie

Big Green Egg - Large - Grilloppervlak Ø 46 cm - Met onderstel - Groen

In het kort, de Big Green Egg Large is een geweldige barbecue waar je wel behoorlijk wat geld voor neer moet leggen. Je krijgt hier wel heel veel voor terug. Het is namelijk niet maar gewoon een barbecue, het is zoveel meer. Je kunt deze het hele jaar door gebruiken en naast grillen nog verschillende andere kooktechnieken toepassen. Door de temperatuurmeter kun je alle ingrediënten perfect garen en zo de heerlijkste gerechten op tafel zetten. Aangezien de Big Green Egg Large met een onderstel komt, staat deze zeer stabiel en hoef je niet bang te zijn dat deze omkiept. De houten plankjes zijn dan weer handig om bijvoorbeeld het vlees en je barbecue gereedschap op te zetten. Zo heb je niet nog weer een extra tafel of iets dergelijks nodig. Wanneer je een echte barbecue of kookfan bent, dan mag deze Big Green Egg Large niet bij jouw thuis ontbreken.


Bekijk nu de laatste prijzen en gebruikersreviews

Big Green Egg - Large - Grilloppervlak Ø 46 cm - Met onderstel - Groen

© 2022 Beste Kamado Barbecue, onderdeel van mshops.
Bekijk ook onze andere producten