De Patton Kamado Grill Classic review

Beoordeling: (4/5)

De Patton Kamado Grill Classic: Een zeer goede lichtgewicht kamado barbecue voor een zeer mooie prijs

Als je echt van barbecueën houdt, mag een kamado barbecue natuurlijk niet ontbreken. Dit type barbecue is ontzettend populair geworden en is uitermate geschikt om de lekkerste gerechten tot in perfectie te bereiden. Of je nu een black Angus steak of lekkere verse zalmmoot of groenten wilt bereiden, met een kamado barbecue is dit allemaal mogelijk. De Patton Kamado Grill Classic is een zeer goede barbecue hiervoor en is groot genoeg om voor 2 personen op te koken. Het design van de Patton Kamado Grill Classic is mooi strak en door de zwarte kleur past deze feilloos in nagenoeg elk tuininterieur. Voor €139 heb je deze kamado barbecue al en kun je aan de slag als een echte chefkok.

De belangrijkste kenmerken

Goed om rekening mee te houden voordat je een aankoop doet.

Type barbecue Houtskool kamado barbecue
Diameter kookoppervlak 28 cm
Materiaal keramiek
Met wielen Nee
Met zijtafel Nee
Verwijderbare aslade Nee
Temperatuurmeter Ja

De Patton Kamado Grill Classic in één oogopslag

Patton Kamado Grill 13" - Keramisch - Kookoppervlak Ø 28 - Mat zwart

Als het op de Patton Kamado Grill Classic aankomt zijn heel veel kamado barbecues hiervan afgekeken. Dit merk is al zo’n 10 jaar bezig om hun kamado barbecue te perfectioneren en je weet als je dit merk koopt dat je echt een barbecue aankoopt die van hoogwaardig materiaal gemaakt is. Je hebt de beschikking over een grilloppervlak van 28 centimeter waar zo’n 4 hamburgers op passen. Het keramiek waar de Patton Kamado Grill Classic van gemaakt is, is bestand tot een temperatuur van 1.000 graden celsius en doordat de luchtstroom gecontroleerd wordt, kun je alle ingrediënten die je erop legt sappiger en malser houden. De temperatuurmeter op de deksel stelt je in staat om de temperatuur in de barbecue goed in de gaten te houden en deze aan te passen wanneer nodig.

Wat vinden we goed aan de Patton Kamado Grill Classic

Patton Kamado Grill 13" - Keramisch - Kookoppervlak Ø 28 - Mat zwart

Het is een mooie compacte barbecue waarmee je voor 2 personen heerlijk kunt koken.
 
De Patton Kamado Grill Classic is van echt hoogwaardig materiaal gemaakt en is hierdoor bestand tegen hoge temperaturen. Daarnaast heeft deze hierdoor ook een hele lange levensduur.
 
Het is onder andere mogelijk om te grillen, roken, stomen en bijvoorbeeld bakken met de Patton Kamado Grill Classic en is daardoor breed inzetbaar.  
 
De poten waar de Patton Kamado Grill Classic aan bevestigd is, zijn van zeer sterk materiaal. Deze zorgen ervoor dat de kamado barbecue zeer stevig en stabiel staat tijdens het koken. 
 
De Patton Kamado Grill Classic is een makkelijk te gebruiken barbecue. Misschien zul je de eerste keer even de handleiding goed door moeten lezen, al is het systeem wel makkelijk dat je het zonder ook wel kunt uitvogelen. 
 
De Patton Kamado Grill Classic is voorzien van thermometer. Hiermee kun je bekijken of de temperatuur op de juiste hoogte is om de gerechten te bereiden. 
 
De Patton Kamado Grill Classic kost €139,- en dit is een betaalbare prijs voor dit type kwaliteits barbecue. 
 
Qua gewicht is de Patton Kamado Grill Classic een prima barbecue. Met 21.5 kg kun je deze eenvoudig verplaatsen wanneer nodig. 


Bekijk nu de laatste prijzen en gebruikersreviews

Wat vinden we minder goed

Patton Kamado Grill 13" - Keramisch - Kookoppervlak Ø 28 - Mat zwart
Er zitten aan de Patton Kamado Grill Classic geen zijtafeltjes en ook heeft de barbecue geen wielen om deze makkelijk te verplaatsen. 
 
Wanneer je de Patton Kamado Grill Classic aankoopt, zit er geen hoes bij om deze tegen weersomstandigheden of stof te beschermen. 
 
Je kunt met de Patton Kamado Grill Classic koken voor slechts 2 personen. Je hebt dus niet de beschikking over een groot kookoppervlak. 
 
De Patton Kamado Grill Classic heeft geen verwijderbare aslade waardoor het leeghalen en schoonmaken iets lastiger is. 

Voor- en nadelen

Voordelen
 • Lichtgewicht barbecue
 • Sterk keramisch materiaal
 • Goede temperatuurregeling en luchtcirculatie
 • Makkelijk mee te koken
 • Stevig onderstel
 • Betaalbare kamado barbecue
 • Mooie zwarte kleur
Nadelen
 • Niet veel kookoppervlak
 • Geen zijtafels of wieltjes
 • Geen beschermhoes
 • Geen verwijderbare aslade

Advies voor kopers

In de zomer is het heerlijk om zo nu en dan de barbecue aan te steken. Voor je een nieuwe barbecue gaat aanschaffen, zul je eerst moeten bedenken welk type barbecue jouw voorkeur heeft. Als houtskool helemaal jou ding is, dan moet je een barbecue uitzoeken die hiermee overweg kan. Daarnaast moet je ook bekijken voor hoeveel mensen je maximaal wilt kunnen koken met de barbecue. Als dit enkel voor een heel klein gezelschap is, heb je een minder grote barbecue nodig dan wanneer je voor een zeer uitgebreid gezin wilt koken. De Patton Kamado Grill Classic is het type barbecue voor een klein gezelschap en geeft je de mogelijkheid om de lekkerste gerechten perfect te bereiden.

Conclusie

Patton Kamado Grill 13" - Keramisch - Kookoppervlak Ø 28 - Mat zwart

Kortom, de Patton Kamado Grill Classic is een zeer goede kamado barbecue die in elke kleinere tuin zeker niet misstaat. Deze kamado barbecue is mooi compact van formaat en is daarnaast maar 21.5 kg zwaar. Hierdoor is deze makkelijk te verplaatsen en op te bergen. Dankzij de temperatuurmeter op het deksel kun je tijdens het koken de temperatuur in de kamado barbecue exact in de gaten houden. Dit helpt je bij het bereiden van de gerechten. Het is wel verstandig om een hoes erbij aan te schaffen. Zo kun je de barbecue het beste mooi houden en tijdens het opbergen ook voorkomen dat deze beschadigd. Mocht je dus een kamado barbecue willen waarmee je voor rond de 2 personen heerlijke gerechten kunt maken, dan is de Patton Kamado Grill Classic echt de perfecte barbecue voor jou.


Bekijk nu de laatste prijzen en gebruikersreviews

Patton Kamado Grill 13" - Keramisch - Kookoppervlak Ø 28 - Mat zwart

© 2024 Beste Kamado Barbecue, onderdeel van mshops.
Bekijk ook onze andere producten